Verwarmen en koelen met CO₂-koelmiddel

Afvalwarmte slim gebruiken voor binnenklimatisering


De nieuwe Kampmann-apparaten zijn speciaal voor de binnenklimatisering in supermarkten en de kleinere detailhandel ontwikkeld waar koelinstallaties worden gebruikt met het natuurlijke koelmiddel CO₂ (R-744). Met name in combinatie met bedrijfskoelinstallaties, kunnen deze apparaten de aanwezige afvalwarmte zinvol gebruiken, om bijvoorbeeld de temperatuur in personeels- en verkoopruimten te regelen. Zo wordt met een laag aardopwarmingspotentieel (GWP) verwarmd of gekoeld en wordt het energiegebruik en de CO₂-uitstoot gereduceerd.


Toepassingsgebieden:

  • supermarkten, winkelketens, hypermarkten
  • als onderdeel van een CO₂ installatie om de afvalwarmte te gebruiken

Voordelen:

  • efficiënt verwarmen, koelen of verwarmen en koelen met natuurlijk koelmiddel CO₂
  • geteste bedrijfsdruk max. 120/130 bar
  • hoog vermogen bij laag energieverbruik
  • afvalwarmte in de bedrijfskoeling gebruiken
  • laag GWP
  • conform de strengste normen ontwikkeld, geproduceerd en getest


Overzicht



Venkon

Venkon CO₂

Verwarmen of koelen met koelmiddel CO₂ (R-744). Geschikt voor alle hypermarkten, om de afvalwarmte van de bedrijfskoeling actief te gebruiken. Toonaangevend stil en toch enorme prestaties. Voor de warmtewisselaar van de Venkon CO₂ is een maximale bedrijfsdruk van 130 bar toegestaan.

naar de Venkon DX

Ultra

Ultra CO₂

plafondapparaat voor verwarmen of koelen met natuurlijk koelmiddel CO₂. Geschikt voor alle hypermarkten, die de afvalwarmte van de bedrijfskoeling actief willen gebruiken. Levert hoge koelprestaties ondanks de kleine afmetingen van het apparaat. De luchtstroom van de Ultra CO₂is aan alle zes zijden van de behuizing mogelijk. Voor de warmtewisselaar is een maximale bedrijfsdruk van 120 bar toegestaan.

naar de Ultra DX

Tandem

Tandem CO₂

voor- en warmeluchtgordijn voor een effectieve koudeluchtafscherming Gebruikt het natuurlijke koelmiddel CO₂ (R-744) voor het verwarmen. Geschikt voor alle hypermarkten, die de afvalwarmte van de bedrijfskoeling actief willen gebruiken. Het apparaat kan aan de wand, aan het plafond of vrijhangend worden gemonteerd. Voor de warmtewisselaar is een maximale bedrijfsdruk van 130 bar toegestaan.

naar de Tandem DX
KaCool D HY - Hygienekasette für Ärzte und Krankenhäuser

UniLine CO₂

apparaten voor effectieve koudeluchtafscherming Gebruikt het natuurlijke koelmiddel CO₂ (R-744) voor het verwarmen. Geschikt voor alle hypermarkten, die de afvalwarmte van de bedrijfskoeling actief willen gebruiken. prijsgerichte uitvoering voor alle standaardtoepassingen maximale bedrijfsdruk van 130 bar toegestaan.

naar de UniLine DX

Afvalwarmte van de bedrijfskoeling

Afvalwarmte is de warmte die door een technisch apparaat of een technische installatie wordt gegenereerd, maar niet wordt gebruikt. In een CO₂ koelsysteem, met name bij de bedrijfskoeling, speelt de afvalwarmte een belangrijke rol bij de energie-efficiëntie. Bedrijfskoelinstallaties, die bijvoorbeeld in supermarkten, winkelketens en hypermarkten worden gebruikt, genereren afvalwarmte als bijproduct van het koelproces.

Door het aanpassen van het koelsysteem kunnen de producten worden opgeslagen en tegelijkertijd kan de waardevolle warmte-energie van de afvalwarmte worden hergebruikt in plaats van deze ongebruikt in de omgevingslucht te lozen. Door deze vorm van warmterecuperatie wordt de afvalwarmte zinvol gebruikt, om bijvoorbeeld personeels- en verkoopruimten mee te verwarmen. Dat bespaart energie en is ook goed voor het milieu en de portemonnee.


Voordelen van gebruik van afvalwarmte

Bedrijven en industriële installaties die de afvalwarmte gebruiken verminderen het energieverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen. Dit bespaart energiekosten en de gereduceerde kooldioxide-uitstoot beschermt het klimaat. Bovendien bestaan er speciale subsidieprogramma's.